Intervaltræning

De fleste seriøse sportsudøvere på både motions og eliteplan benytter intervaltræning. Meningen med intervaltræning er, at træne med meget høj intensitet (læs mere om intensitetens betydning). Intensiteten skal være så høj, at den kun er mulig at opretholde i få minutter. Et eksempel kunne være at træne i intervaller á 3 minutter efterfulgt af 1 minut pause. I pausen skal pulsen nå at falde tilstrækkeligt, så der er energi til endnu et interval. Da pausen er kort, bør man holde sig så roligt som muligt, så pulsen falder hurtigt. Det er oplagt at bruge pulsur til denne form for træning, da pulsen med god tilnærmelse fortæller, hvor høj intensiteten er. Intensiteten må heller ikke være for høj, da det så ikke er muligt at udføre de sidste intervaller med samme kvalitet.

Pga. den høje intensitet belaster denne form for træning kroppen meget, og man bør derfor have trænet noget tid, inden man lægger intervaltræning ind i sit træningsprogram. Intensiteten gør også, at kroppen skal bruge længere tid til restitution, og man bør også have andre træningsformer i sit træningsprogram. Husk at varme godt op inden intervaltræning, så muskler og led er klar til den store belastning. 

Intervallernes længde bør passe til målet med træningen. Brug lange intervaller hvis du træner til lange distancer som f.eks. maraton eller Ironman, og kortere intervaller hvis du træner til eksempelvis sprintdistancen i en triatlonkonkurrence.

Læs mere om intervaltræning og se eksempler på programmer i følgende artikler (kommer senere):
Intervaltræning på MTB
Intervaltræning på racercykel
Intervaltræning - Løb

 
Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks 

© 2010 - Active4Life